niebo

Przechowalnia do magazynowania warzyw luzem o poj. 500 T

04_g2
TECHNOLOGIA I KONSTRUKCJA:

Ściany zewnętrzne: Pustaki ścienne poryzowane - thermopor LEIER MALBORK sp. zo.o. Ściany wewnętrzne: Pustaki ścienne poryzowane - thermopor LEIER MALBORK sp. zo.o. Konstrukcja dachu: Prefabrykowane konstrukcje drewniane łączone na płytki kolczaste.

WYKOŃCZENIE:

Pokrycie dachu: Płyta falista włóknisto-cementowa Eurofala
Izolacja dachu: Płyty SELTHAAN firmy EcoTherm
Stal zbrojeniowa: STALEXPORT
Izolacje: System izolacji - geomembrany - TEGOLA POLONIA
Izolacje termiczne: Płyty ociepleniowe TERMO ORGANIKA - STYROPIAN DALMATYŃCZYK

POWIERZCHNIA:
Netto: 504,2 m²
Użytkowa: 504,2 m²
Zabudowy: 575,78 m²
Kubatura: 2596,96 m³
Wysokość pomieszczeń: 3,5 m
Wysokość budynku: 7,0 m
POMIESZCZENIA:
1.0 Komora ciśnień 51,56 m²
1.1 Komory przechowalnicze 240,00 m²
1.2 Korytarz technologiczny 64,32 m²
1.3 Sortownia 148,32 m²


UKŁAD FUNKCJONALNY:

Budynek magazynowy, wolnostojący. Budynek jest przeznaczony do przechowywania warzyw okopowych np.: cebula, ziemniaki, buraczki itp. Budynek składa się z części magazynowej i części sortowniczo-technologicznej. Komory przechowalnicze o pow. 40 m² każda, służą do przechowywania luzem warzyw w pryzmach o wys. 3,5 m. Komory są wentylowane przez system wentylacji podłogowej. Istnieje możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości komór przechowalniczych.

04-gr