02_b2
TECHNOLOGIA I KONSTRUKCJA:


Tradycyjna murowana

Ściany zewnętrzne: dwuwarstwowe - ściana nośna - SILKA + wełna mineralna lub styropian
Ściany wewnętrzne: jednowarstwowe - SILKA
Konstrukcja dachu: Prefabrykowane konstrukcje drewniane łączone na płytki kolczaste.
Wykonawcy: INTER-LERS - Kłecko, WPW INVEST - Łódź, DASTER - Zakrzewo, ERAGA - Warszawa

WYKOŃCZENIE:

Pokrycie dachu: Płyty włóknisto-cementowa - IZOPOL w hali głównej - świetlik kalenicowy.
Elewacje: tynk cienkowarstwowy
Stal zbrojeniowa: STALEXPORT
Materiały izolacyjne: PRIM, TEGOLA POLONIA, SCHOMBURG
Systemy ociepleniowe: ECO-THERM

WYPOSAŻENIE:

Urządzenia udojowe: STRANGKO
Schładzalniki do mleka: MUELLER EUROPA
Podbitka i panel wentylacyjny, przezroczyste i Elastyczne kurtyny z PVC - ERGIS
Okna: AGRO-PRODUKTY

POWIERZCHNIA:
Netto: 645,84 m²
Użytkowa: 645,84 m²
Zabudowy: 694,40 m²
Kubatura: 3384,30 m³
Wysokość pomieszczeń: 3,0 m
Wysokość budynku: 6,0 m
POMIESZCZENIA:
1.0 Hala zwierząt: 542,64 m²
1.1 Pomieszczenie udojowe: 54,90 m²
1.2 Komunikacja: 40,60 m²
1.3 Pomieszczenie socjalne, sanitarne: 7,40 m²
1.4 Pomieszczenie magazynowe: 14,50 m²
1.5 Zlewnia mleka: 15,80 m²


UKŁAD FUNKCJONALNY:

Budynek inwentarski, wolno stojący. W głównej hali znajduje się hala zwierząt oraz hala udojowa, mleczarnia, magazyn oraz pomieszczenia sanitarne.
Utrzymanie krów zaprojektowano na płytkiej ściółce, usuwanie obornika - spychaczem czołowym. Zmechanizowany udój mleka odbywa się w wydzielonym pomieszczeniu - hali udojowej typu "rybia ość".
Budynek zaprojektowano dla 40 krów mlecznych. Możliwe jest także chów bydła mieszanego poprzez podział hali zwierząt z uwzględnieniem powierzchni dla jednej jednostki,. Np. chów krów mlecznych wraz z jałówkami i cielętami lub bydło opasowe. Istnieje możliwość wydłużenia lub skrócenia hali głównej do przewidzianej obsady zwierząt. DJP wynosi 40.

02-br

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wysyłanie

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?