TECHNOLOGIA I KONSTRUKCJA:
Ściany zewnętrzne: Pustaki ścienne poryzowane - thermopor LEIER MALBORK sp. zo.o. Ściany wewnętrzne: Pustaki ścienne poryzowane - thermopor LEIER MALBORK sp. zo.o. Konstrukcja dachu: Prefabrykowane konstrukcje drewniane łączone na płytki kolczaste.
WYKOŃCZENIE:
Pokrycie dachu: Płyta falista włóknisto-cementowa Eurofala
Izolacja dachu: Płyty SELTHAAN firmy EcoTherm
Stal zbrojeniowa: STALEXPORT
Izolacje: System izolacji - geomembrany - TEGOLA POLONIA
Izolacje termiczne: Płyty ociepleniowe TERMO ORGANIKA - STYROPIAN DALMATYŃCZYK
POWIERZCHNIA: | |
---|---|
Netto: | 504,2 m² |
Użytkowa: | 504,2 m² |
Zabudowy: | 575,78 m² |
Kubatura: | 2596,96 m³ |
Wysokość pomieszczeń: | 3,5 m |
Wysokość budynku: | 7,0 m |
POMIESZCZENIA: | |
---|---|
1.0 Komora ciśnień | 51,56 m² |
1.1 Komory przechowalnicze | 240,00 m² |
1.2 Korytarz technologiczny | 64,32 m² |
1.3 Sortownia | 148,32 m² |
UKŁAD FUNKCJONALNY:
Budynek magazynowy, wolnostojący. Budynek jest przeznaczony do przechowywania warzyw okopowych np.: cebula, ziemniaki, buraczki itp. Budynek składa się z części magazynowej i części sortowniczo-technologicznej. Komory przechowalnicze o pow. 40 m² każda, służą do przechowywania luzem warzyw w pryzmach o wys. 3,5 m. Komory są wentylowane przez system wentylacji podłogowej. Istnieje możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości komór przechowalniczych.